Referentie:

Demag ter Land en ter Zee bij Hollandia Offshore

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Onlangs plaatsten wij voor Hollandia Offshore twee Demag kettingtakels op het platform Kriegers Flak. Dit platform gaat gebruikt worden in het windmolenpark Kriegers Flak voor de kust van Denemarken. Het platform ligt in zee en de speciale uitvoering van de Demag takels is bestand tegen de barre omstandigheden op open zee.

De levering bestond uit twee 4000kg Demag takels en twee eerder geplaatste 3200kg hangkraansystemen. De takels hangen aan een monorail HEB300 op het buitendek van het platform. Een erg gevoelige plek voor een kettingtakel met veel wind en zoute lucht. Om de takels hier tegen te beschermen, is er gekozen voor een vernikkelde haak en ophanging, een gegalvaniseerde ketting en het rijwerk en takel zijn voorzien van een speciaal coating. Deze coating bestaat uit een aantal grond- en aflaklagen van verschillende diktes. Hiermee wordt een corrosie bescherming gerealiseerd in de categorie C5-M.

De Demag hangkranen zijn geplaatst in de zo genoemde ‘GIS-ruimtes’ (gas geïsoleerde schakelinstallatie) op het platform. Deze enkelligger hangkranen kunnen elk 3200kg hijsen en worden gebruikt voor het onderhoud aan de GIS-installatie. De kraansystemen hebben beiden een overspanning van 6500mm en zijn volledig elektrisch aangedreven met een draadloze radiografische bediening.

Meer referenties