STUTTGART – Afgelopen week presenteerde Demag de Quadro kettingtakel op de LogiMAT 2018, het international evenement voor logistieke oplossingen. Deze speciale takel zorgt voor een breed scala aan toepassingen.
De LDC-Q, een serie hijsunits uit het DC-assortiment van Demag, kan worden gebruikt voor een breed scala aan handling-eisen voor productie- en logistieke toepassingen. Uitgerust met vier lasthaken, zorgt de kettingtakel ervoor dat verschillende ladingen tegelijkertijd kunnen worden opgetild en getransporteerd. Met de beschikbare LDC-Q maten kunnen belastingen met een gewicht tot wel 3,2 ton veilig en efficiënt worden verplaatst.
4 kettingen 1 motor
De basis voor dit brede scala aan toepassingen is de technologie die de kettingtakel biedt en enkele specifieke kenmerken. Deze omvatten bijvoorbeeld het ontwerp dat twee dubbele kettingtakels combineert die slechts één aandrijving hebben. Dit betekent dat slechts één kettingtakelmotor alle vier de kettingen aandrijft.
Nauwkeurige afhandeling dankzij mechanische synchronisatie
Mechanisch gesynchroniseerde haakaftakkingen zorgen voor een uniforme en precieze belasting. Door deze opstelling kunnen belastingen met een asymmetrische gewichtsverdeling zonder problemen worden opgepikt.
Nog meer voordelen
De LDC-Q quadro kettingtakel biedt vele voordelen voor veilig en efficiënt hijsen. De werking van de besturingseenheid met lage spanning evenals soepel starten en remmen voor lage belastingsbewegingen zijn ook belangrijke factoren. Naast veiligheid is service ook van groot belang. De royaal gedimensioneerde slipkoppeling en versnellingsbak, die tot 10 jaar onderhoudsvrij is, evenals snel en eenvoudig onderhoud van afzonderlijke componenten dankzij het modulaire ontwerp, helpen om de LDC-Q quadro kettingtakel eenvoudig te onderhouden. Dit zijn allemaal belangrijke aspecten die uitvaltijden minimaliseren en de levensduur van de unit te verlengen voor een hogere productiviteit.
En ten slotte bieden 2D- en 3D-geometriemodellen in de Demag Designer-tool u de mogelijkheid om een potentiële oplossing al in de pre-planningsfase te bekijken.