Dubbelligger of enkelligger bovenloopkraan?

Bij de keuze voor een bovenloopkraan is er onderscheid in een enkelligger bovenloopkraan en een dubbelligger bovenloopkraan. Wat precies het verschil is, zowel in bovenloopkraan prijzen als in eigenschappen, en wat de meest geschikte bovenloopkraan is, leggen we hieronder uit. Daarnaast ontvangt u ook altijd de beste bovenloopkraan prijs, aangepast op uw situatie.

Enkelligger bovenloopkraan

De enkelligger bovenloopkraan heeft, zoals de naam al doet vermoeden, één enkele ligger, welke over de rails beweegt. De bovenloopkraan zelf is bevestigd onder deze ligger. Deze constructie is uitermate geschikt voor een hijsvermogen van maximaal 12,5 ton. De enkelligger bovenloopkraan is daarmee vooral geschikt voor middelzware draaglasten. Per situatie kan de behoefte voor de bovenloop kraan anders zijn. Daarom zorgen wij voor een echte maatwerk enkelligger bovenloopkraan.

Dubbelligger bovenloopkraan

In tegenstelling tot de enkelligger bovenloopkraan, is er hier sprake van twee liggers. Dit type bovenloopkraan is gemaakt voor het zware werk. Hijslasten van 50 ton en meer zijn geen probleem voor deze zware jongen. Door de dubbele ligger en stevigere constructie neemt de kraan wel meer ruimte in beslag dan de enkelligger. Een maatwerk dubbelligger bovenloopkraan kan optimaal gebruikt worden in een grote ruimte.

Bovenloopkraan prijzen

Gelet op het verschil in de twee soorten kranen, is de enkelligger bovenloopkraan de relatief goedkopere optie. Het is echter lastig om een indicatie te geven van een specifieke bovenloopkraan prijs. Gelet op de draagkracht, lengte en hoogte, en het gebruik, variëren bovenloopkraan prijzen zeer sterk. Indien u op zoek bent naar een dubbelligger- of enkelligger bovenloopkraan, dan is het verstandig om ons een offerte op maat te laten maken. Zo weet u zeker dat de kraan geschikt is voor uw gebruik en plaatsing in het pand. Hierdoor kunnen we pas na inspectie en advies de juiste bovenloopkraan prijs doorgeven.

De juiste keuze maken

Zoals aangegeven zit het verschil in de keuze vooral in het gewicht van de te hijsen lasten. Daarnaast is ook inbouwruimte uiteraard een factor, net als de mogelijkheden die gewenst zijn. Om een juiste keuze te kunnen maken voor een maatwerk dubbelligger bovenloopkraan of een maatwerk enkelligger bovenloopkraan, is het goed om even te kijken op de pagina over bovenloopkranen. Een bovenloopkraan kunt u altijd uitrusten met een kettingtakel, een elektrische kettingtakel 250 kg tot 50 ton, afhankelijk van de constructie natuurlijk! Hier vindt u meer informatie over de soorten, en kunt u eenvoudig uw keuze maken.

Uit dezelfde categorie

Demag V-ligger wint German Design Award 2016

Het ontwikkelingsproces van een designkraan

Demag kranen met V-ligger

Demag EPKE-O Bovenloopkraan