Demag V-ligger wint German Design Award 2016

FRANKFURT – Een internationale jury van deskundigen uit de sectoren industrie, wetenschap en design hebben de German Design Award 2016 toegekend aan de Demag V-ligger! In hun verklaring over de award verwees de jury naar het eco-vriendelijke V-type ontwerp van de kraan, dat aantoont “hoe functioneel design kan zijn.”

Vijfde designprijs
Dit is de vijfde toonaangevende internationale designprijs van de V-ligger sinds het product eind 2014 werd gelanceerd. De German Design Award wordt elk jaar uitgereikt door de German Design Council, een stichting die werd geïnitieerd door het Duitse Federale Parlement. De German Design Award is een van de bekendste ontwerp competities in de wereld. De prijsuitreiking vindt plaats op 12 februari 2016, als onderdeel van de Ambiente internationale vakbeurs in Frankfurt am Main.

In 2015 was de Demag V-ligger al een van de winnaars van de “iF Design Award 2015”, de “red dot award: product design 2015” en de “International Design Excellence Award (IDEA)”. Ook won de Demag V-ligger de “Best of INDUSTRIEPREIS 2015” award. “We zijn natuurlijk blij dat het ontwerp van onze V-ligger zo goed is ontvangen”, legt Andreas Hambrock uit, hoofd van Demag. “Echter, het design kwam op de tweede plaats in onze ontwikkelingsactiviteiten, het was voor ons belangrijker om een ​​kraan te ontwikkelen die aan de hoogste eisen voldoet op het gebied van belasting, veiligheid en efficiëntie.”

Innovatief ontwerp
De juryleden gaven erkenning aan het innovatieve ontwerp van de kraan, dat is gebaseerd op bionische principes. Welke vergelijkbaar is met het menselijke bottenstelsel, waar ook alleen materiaal wordt gebruikt waar nodig. Het V-type profiel, dat bestaat uit verticale stutten en membraanverbindingen, vermindert het gewicht van de kraan met 17 procent en tegelijkertijd verdubbeld de levensduur. Daarnaast zijn de oscillatie karakteristieken met 30% vermindert. Dit maakt het mogelijk om ladingen sneller en nauwkeuriger te positioneren.

Uit dezelfde categorie

Dubbelligger of enkelligger bovenloopkraan?

Het ontwikkelingsproces van een designkraan

Demag kranen met V-ligger

Demag EPKE-O Bovenloopkraan