Vacature Sales Engineer

Op zoek naar een veelzijdige en uitdagende baan in de techniek?
Met uw ambities liggen er mooie kansen bij van den Berg Transporttechniek!

van den Berg Transporttechniek is in Nederland en België al sinds 1946 de importeur van Demag kraansystemen, takels en aandrijftechniek. De bedrijvengroep waarin van den Berg Transporttechniek hoort heeft vestigingen in Den Haag, Antwerpen, Geleen en Hengelo. Totaal werken hier 100+ medewerkers om de transport- en hijsproblemen van onze klanten op te lossen. Het hoofdkantoor en de centrale werkplaats bevinden zich in Den Haag. Hier worden nieuwe kranen geassembleerd, reparaties gedaan en revisies uitgevoerd.

Als marktleider werkt van den Berg Transporttechniek met het technische hoogwaardig en uitgebreid Demag programma. Wij staan voor kwaliteit producten en uitstekende service. Voor onze verkoopafdelingen zijn wij op zoek naar meerdere collega’s voor de functie van Sales Engineer.

Op basis van vragen van klanten of rapportages van de buitendienst bedenk je oplossingen. Met behulp van speciale software calculeer je de kosten en werk je een offerte uit. Dit varieert van bovenloopkranen, KBK hangbaansystemen, kolomzwenkkranen, en aandrijftechniek. Bij complexe projecten is er een intensieve dialoog met de klant en kan het ok nodig zijn het bedrijf te bezoeken. Indien er speciale Demag componenten nodig zijn volgt overleg met specialisten van Demag in Duitsland en onze afdeling engineering in Nederland.

Je bent uiteraard commercieel maar geen voet-tussen-de deur verkoper. De techniek staat voorop. Orders worden in het ERP systeem ingevoerd waarna de bestelling voor het benodigde materiaal automatisch uitgaan. De lopende orders worden bewaakt en eventuele complicaties worden met de klant besproken. Naarmate je technische kennis groeit, zul je vaker bij klanten te vinden zijn en een doorgroei naar de functie van regio manager behoort tot de mogelijkheden.

De werkzaamheden
– Het adviseren van klanten inzake de toepassing van onze producten.
– Het uitwerken van offertes voor hijs – en aandrijf – technische installaties en het voeren van commerciële onderhandelingen met klanten (schriftelijk en/of telefonisch).
– Het processen van de orders die hieruit voortvloeien in samenwerking met het logistieke centrum in Den Haag en de Demag fabriek in Duitsland.
– Het ondersteunen van eigen technici en vertegenwoordigers in binnen – en buitendienst in de hoedanigheid van productspecialist.
– De klanten zijn in alle industrietakken te vinden en zijn geografisch verspreid over gans België. Rolbruggen en installaties gaan meestal naar eindklanten, componenten worden zowel aan wederverkopers/constructeurs als aan eindklanten verkocht. Adequaat technisch-commercieel advies is meestal doorslaggevend. De recente ontwikkeling van nieuwe producten in het Demag gamma opent heel wat groei perspectieven.

Uw profiel
– U bent industrieel ingenieur of gegradueerde (liefst richting elektro – mechanica of aanverwant) met enkele jaren werkervaring of schoolverlater met body.
– U bent een harde werk(st)er die weet van aanpakken. Uw interesse voor techniek en industrie stelt u in staat om de noden van de klant te vertalen in vakkundig advies en uw commerciële gedrevenheid leidt naar concrete verkoopresultaten.
– U bent een teamplayer die echter projecten van A tot Z kan aanpakken.
– U communiceert vlot in het Frans en het Nederlands (de moedertaal is hierbij van ondergeschikt belang).

Wij bieden U
– De mogelijkheid u te ontplooien in een grensoverschrijdend bedrijf
– Een afwisselend werk en interessante productfolio van topkwaliteit
– Een gepast salaris en extralegale voordelen
– Ondersteuning bij uw inwerking

Solliciteren?
Stuur uw CV en motivatie naar recruitment@demag.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.